Alles over PMD

Plastic, drankenkartons en metalen verpakkingen (PMD) zamelen we apart in. Aanbieden kost u niks, in de hele gemeente Goes kunt u gratis PMD weggooien in de ondergrondse containers. Maar wist u dat PMD in een doorzichtige zak moet doen? En voor een goede recycling is het belangrijk dat er geen ander afval tussen het PMD zit. Lees hier alles over PMD: hoe kunt u goed scheiden, wat gebeurt er met PMD en wat zeggen andere Goesenaren erover?

Wij trachten zoveel mogelijk het gebruik van plastic te verminderen en rekening te houden met afval. Als alle mensen hieraan willen en kunnen meewerken dan scheelt dat de gemeente Goes veel werk en kosten.

Roland
Goes

Een lege yoghurtbeker of leeg melkpak mag in de PDM-container, maar weet u wat er nog meer in het PMD mag? Of wat juist niet? Kijk op deze wel/niet lijst om te zien wel er wel en niet bij het PMD mag.

PMD afval in een doorzichtige zak wordt naar de PMD container gebracht

In zijn algemeen bieden kleinere levensmiddelen winkeliers meer mogelijkheden om plastic te vermijden, dan supermarkten.
Het leven wordt er wel wat ingewikkelder door, maar het is wel de moeite waard!!!

Hans
Goes

Wat gebeurt er met uw PMD?

Het is belangrijk dat u alleen plastic verpakkingen, drankkartons en metalen verpakkingen in het PMD gooit. Dan kan het namelijk goed gerecycled worden. Het PMD wordt naar de overslag in Goes gebracht. Hoe het gerecycled wordt, ziet u hieronder. 

Wat gebeurt er met uw plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankenkartons (PMD)

Gescheiden afval is grondstof: afval bevat veel waardevolle materialen die opnieuw kunnen worden gebruikt.

Angelique
Goes

Waar kunt u het PMD naartoe brengen?

Uw PMD verzamelt u in een doorzichtige zak en brengt u zelf naar een ondergrondse container. U vindt de ondergrondse PMD-containers op verschillende locaties in Goes en in de omliggende dorpen. Waar precies, ziet u hieronder.

Ga naar overzicht