Veel gestelde vragen over gft

Veel gestelde vragen over gft

Ja, deze mogen in het gft. Het labeltje en touwtje van het theezakje mogen mee de container in. Harde koffiecups mogen niet in het gft, die mogen in het restafval.

Nee, kattengrit mag niet in het gft. De uitwerpselen kunnen ziektes overbrengen. Gooi kattengrit altijd weg in het restafval, ook als de uitwerpselen eruit gehaald zijn. Katten- en hondenpoep mag ook bij het het restafval en niet in het gft.

Ja, botjes mogen in de gft container. Ook als u zelf een composthoop hebt, is het aan te raden om botjes in de gft container te gooien in verband met ongedierte. 

Alle groenten, fruit en etensresten die over de datum of bedorven zijn, mogen bij het gft. Gooi verpakkingen apart weg. Heeft u bijvoorbeeld roerbakgroenten die bedorven zijn? Gooi de groenten in de gft container en de plastic verpakking in het PMD. 

Ja, keukenpapier of een tissue waarmee u etensresten hebt opgeveegd mag bij het gft. Heeft u een gft-bakje in de keuken? Leg dan een stuk keukenrol onderin. Zo blijft het bakje schoner en de keukenrol mag mee de container in.

Mossel- en oesterschelpen mogen bij het gft. Vanwege eventuele stank, kunt u er ook voor kiezen om ze in het restafval te gooien als dit eerder wordt opgehaald dat het gft.