Alles over gft

Groente-, fruit- en tuinafval (gft) zamelen we apart in. Aanbieden kost u niks, zowel met de afvalpas als in de kliko kunt u gratis gft weggooien. Maar wist u dat nog zo'n 38% van het restafval uit gft bestaat? U kunt dus flink besparen door uw gft goed te scheiden. Lees hier alles over gft: hoe kunt u goed scheiden, wat gebeurt er met gft en wat zeggen andere Goesenaren erover?

De gesnoeide takken van de knotwilg vel ik omdat ik het mooier vind en leuk vind om te doen. De stokken kun je voor vanalles gebruiken, bijvoorbeeld als bezemsteel, een ladder, poten voor een tafel of kruk.

Kien
Wolphaartsdijk

Snoei-afval en gemaaid gras mag in de groene kliko, maar weet u wat er nog meer in de groene bak mag? Kijk op deze wel/niet lijst wat er nog meer in de gft container mag. 

Tuinafval wordt weggegooid in de kliko voor GFT

Groente-afval, mits geschikt, gaat direct naar de schapen naast mijn tuin. Blijft voor het gft altijd nog genoeg(tuin)afval over!

Nyenke
Wilhelminadorp

Wat gebeurt er met uw gft?

Het is belangrijk dat u alleen groente-, fruit- en tuinafval in het gft gooit. Dit kan namelijk verwerkt worden tot compost. Het wordt met een vrachtwagen naar een grote hal gebracht en daar gecomposteerd. Hoe dit precies werkt, ziet u hieronder. 

Wat gebeurt er met uw gft?

Afval van groente en fruit gaat naar de composthoop in de tuin, behalve het klokhuis van de appels dat gooi ik zo in de tuin voor de merels.

Carmen
's-Heer Arendskerke

Wanneer wordt het gft opgehaald?

Elke twee weken kunt u gratis uw gft container aanbieden. Bekijk in de afvalkalender wanneer bij u het gft wordt opgehaald.

Ga naar overzicht